Espoon kulttuurikeskus

Espoon kulttuuritalo sijaitsee Espoon Tapiolan kaupunginosassa, Tapiolan keskustornin vieressä. Rakennus valmistui 1989 ja sen suunnitteli arkkitehti Arto Sipinen. Kulttuuritalossa on kaksi konserttisalia; teatteriin soveltuva 300-paikkainen Louhisali, sekä 800-paikkainen konserttisali

Tapiolasali

Tapiolasali toimii Espoon suurimpana esittävän taiteen keskuksena. Tiloissa toimivat niin musiikkiopisto, Espoon kaupunginorkesteri Tapiolan Sinfonietta kuin Tapiolan yhteispalvelupiste, kirjasto, sekä työväenopistokin. Kulttuuritalolla järjestetään kulttuuri ja julkisten palvelujen lisäksi messuja, kokouksia, näyttelyitä, juhlia, sekä yksityistilaisuuksia. Rakennuksessa on näyttelytiloja yli 150 neliömetriä. Osana kulttuurikeskusta on ulkotiloihin rakennettu 400-paikkainen amfi-ulkoilmanäyttämö. Näyttämö on rakennettu keskusaltaan ja sen vesisuihkujen viereen, joten se tarjoaa upean miljöön erilaisille esityksille.

Asukkaille kulttuurikeskus tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa ja mahdollisuuden osallistua eri tapahtumiin. Esimerkiksi elokuussa viikoittain tiloissa järjestetään kaupunkitanssit, jossa tanssinopettajan johdolla pääsee tutustumaan eri tanssien maailmaan. Monipuolisen ohjelmiston antia on esimerkiksi tunnettu Harlem Gospel Choir, joka saapuu New Yorkista, Yhdysvalloista, esiintymään kulttuurikeskukseen.

Kulttuurista nauttivien kannattaa nähdä Espoota Tapiolaa kauemmaskin. Espoon merkittävin kulttuurihistoriallinen rakennus, Espoon Tuomiokirkko, löytyy Espoon keskuksesta. Espoon Tuomiokirkon 1400-luvulle vievä historia on maassamme yksi ainutlaatuisimmista.

Koska kulttuurikeskuksen tiloissa järjestetään paljon toimintaa ja palveluita tarjotaan monipuolisesti, on tärkeää että liikenneyhteydet keskukseen toimivat moitteettomasti. Liikenneyhteydet toimivatkin hyvin, sillä sekä Espoon sisäiset, että Helsingin Kampista lähtevät linja-autoreitit tuovat suoraan kulttuurikeskukseen. Vantaalta Tapiolaan pääsee kehälinjaa pitkin.